Onlangs, bij het nalopen van de mogelijkheden in de WordPress SEO plugin, kwam ik via ‘social’ terecht bij onderstaande optie (rood gemarkeerd).

Google bedrijfspagina koppelen via WordPress SEO plugin

Google bedrijfspagina koppelen via WordPress SEO plugin

De plugin biedt mij de mogelijkheid, als ik een Google+ pagina heb, deze in te vullen. De vraag is echter, waarom zou ik dit willen doen?

Waarom een Google+ pagina koppelen aan je website?

Het antwoord verwacht ik vervolgens te vinden in het artikel WordPress SEO, The Definitive Guide To Higher Rankings For WordPress Sites op de website van Joost, maar helaas kon ik er niets over vinden. Na een korte e-mailwisseling met de supportafdeling van Yoast, is het gelukkig toch snel duidelijk geworden.

Willem-Siebe Spoelstra: Ik wil even het volgende aangeven. In de WordPress SEO plugin staat onder social het Google+ tabblad, daar staat vervolgens dit: Als je een Google+ pagina voor je bedrijf hebt, vul dan hier de URL in en link het op je Google+ Over Mij pagina. Ik kan echter nergens documentatie vinden wat dit doen en waarom ik dit moet doen.

Taco Verdonschot: Google+ biedt de mogelijkheid voor bedrijven om een Google+ bedrijfspagina aan te maken. Zo’n pagina heeft een eigen link die te vinden is op de ‘Over mij’-pagina van uw Google+ bedrijfspagina. Deze link kunt u vervolgens invullen in de plugin.

Willem-Siebe Spoelstra: Bedankt voor je reactie, maar ik ben er niet mee geholpen. Het punt is juist het gebrek aan documentatie waarom ik deze link in moet vullen. Wat gebeurd er als ik deze link invul en welk SEO voordeel heeft dit. Nergens in de plugin of op de website van Yoast (The definitive Guide) lees ik hier iets over. Wellicht dat ik er zo over heen lees hoor, maar ook dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Taco Verdonschot: Je hoeft hem niet in te vullen hoor :) Het betreft hier publisher highlighting, https://support.google.com/webmasters/answer/1708844?hl=en. Naast dat je Google meer vertelt over je bedrijf als je je Google+ bedrijfspagina hebt ingevuld en gelinkt aan je website, is er de mogelijkheid dat Google je bedrijf uitlicht zoals gedaan met het blokje van Philips aan de rechterkant hier https://www.google.com/search?q=philips. De waarde voor SEO is dus:
Google kan zijn zoekresultaten beter afstemmen op de zoeker als ze meer info over je bedrijf hebben en je kunt uitgelicht worden en valt dan natuurlijk veel meer op in de zoekresultaten. Ik hoop dat dat je vraag beantwoord.

Het voorbeeld dan Taco aanhaalt ziet er in de zoekresultaten als volgt uit.

Google Knowledge Graph van Philips

Google Knowledge Graph van Philips

Dit heet een Knowledge Graph. Je kunt tegenwoordig door het toevoegen van structured data aan je eigen website zelf invloed uitoefenen welk logo, telefoonnummers en social media profielen zichtbaar zijn in de Knowledge Graph. Lees hierover meer in het artikel Customizing Your Knowledge Graph

De Google+ koppeling achter de schermen

Wat gebeurt er nou exact als je deze link invult in de WordPress SEO plugin? Het doet niets meer en minder dan een stukje code toevoegen in het head gedeelte van je website.

Publisher link element in head gedeelte website

Publisher link element in head gedeelte website

Maar wat valt mij op als Google mij vraagt om deze koppeling te maken, een ander stukje code! Zie onderstaande afbeelding.

Je website koppelen aan je Google+ pagina

Je website koppelen aan je Google+ pagina

Ook via de pagina Google+ Pages waar de supportafdeling van Joost eerder naar refereerde, lees ik niets over de methode die gebruikt word in de WordPress SEO plugin. Pas na lang zoeken kwam ik eindelijk op een developers pagina van Google over de Google+ badge de gekozen methode tegen, zie onderstaande afbeelding.

Methode koppeling WordPress SEO op Google

Methode koppeling WordPress SEO op Google

Heeft de ene methode voorkeur boven de andere? Nee. Zie mijn forumtopic Connect website to Google+ page. Kun je controleren of de koppeling werkt? Ja! Ga naar de Tool voor gestructureerde gegevenstests, vul je URL in en controleer of je onderstaande opmerking ziet.

Google+ koppeling geverifieerd door Google Rich Snippet tool

Google+ koppeling geverifieerd door Google Rich Snippet tool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *