Hallo! Ik ben Willem-Siebe, opgegroeid in Drenthe en inmiddels woonachtig in Flevoland, Almere. Ik heb een passie ontwikkeld voor WordPress, webdevelopment en SEO (zoekmachineoptimalisatie) en online marketing, exact waar je op dit blog veel over kunt leren! Kennis uit de praktijk.

Toen ik 18 was ben ik vertrokken naar Duitsland, Winterberg, en heb daar 2,5 jaar bij Vakantiehotel Der Brabander gewerkt als allround medewerker. Ik heb daar mijn vrouw Kim ontmoet en zijn vervolgens samen naar Saba vertrokken om te werken in een wat tropischere omgeving. Saba is het kleinste eiland van wat tegenwoordig de BES eilanden heten.

Vakantiehotel der Brabander in Winterberg

Vakantiehotel der Brabander in Winterberg

Saba

Saba, het kleinste eiland van de BES-eilanden.

Na terugkomst in Nederland heb ik zowel bij de ABN Amro als de Rabobank gewerkt. Vanaf juni 2013 ben ik voor mijzelf begonnen en tegenwoordig combineer ik dit met mijn baan als salarisadministrateur. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat andere ondernemers en ikzelf geen kansen laten liggen in een tijdperk dat zich kenmerkt door de zoekcultuur. Wie Googelt er immers niet?

Dat ik graag blog over WordPress, webdevelopement en zoekmachineoptimalisatie komt niet zomaar uit de lucht vallen. In mijn jongere jaren was ik verwoed verzamelaar van oude munten, maar kreeg al snel het inzicht dat munten verkopen lucratiever is dan zelf verzamelen. Alweer meer dan 10 jaar geleden begon ik via mijn zelf gemaakte website MoneyCollect.nl met de verkoop van munten en biljetten. Vanaf dat moment is mijn ondernemershart sneller gaan kloppen en zag ik in dat internet kan bijdragen aan het succes van een onderneming. Via het Internet archief is het me gelukt om die goede oude tijd nog enigzins te laten herleven, neem dus vooral een kijkje!

MoneyCollect.nl, de homepage van mijn eerste website in 2004

MoneyCollect.nl, de homepage van mijn eerste website in 2004

Contact

Schroom niet om contact met mij op te nemen. Je kunt mij vinden op Twitter en Google+ of mail me op info@spoelstra.ws.

4 comments on “Over mij

 • Hallo,
  ik heb juist de Filter in Gmail (via LABS) toegepast waarmee ik de berichten van 1 bepaalde afzender automatisch kan beantwoorden. Dit werkt perfect, behalve als die persoon een mail “Beantwoord”. Om een(?) reden is er dan geen overeenkomst meer met de filter. Wat ik ook probeer (vb **+canned.response@gmail.com in AAN zetten of Re: in ONDERWERP zetten) de filter werkt nooit.
  Enig idee waarom niet?

 • Hi Willem,

  Ik heb jouw artikel over hoe je een engelse wordpress naar Nederlands omzet aandachtig gelezen. Verrvolgens ben ik de hele avond woest aan de slag gegaan om dit varkentje te wassen. WordPress 4.6 dus ik dacht, dat moet lukken met de instellingen op mijn dashboard. Nu kan ik wel de taal veranderen maar na de save knop in te drukken staat het dashboard gewoon onverandert weer op de engelse taal. Vanmorgen heb ik met hostgator een uur lang gechat maar ook zij werden er niet wijzer van. De enige optie die overblijft is zelf aan de slag gaan met php bestand en doenloaden van nederlandse versie, maar dat is echt een “te ver van mn bed show”. Kan jij me verder helpen in deze digitale wirwar? Groet Laura

 • Hoi Willem-Siebe,

  Bedankt voor dit artikel: http://spoelstra.ws/afbeeldingen-via-cdn-duplicate-content-oplossingen/

  Ik zal me er vanavond eens goed in gaan verdiepen. Mijn WordPress website vind ik nogal traag en denk aan CDN i.c.m. WP Supercache (of misschien hierom overstappen naar W3 Total Cache), maar zie dat er nogal wat haken en ogen aan zitten. Heb je CDN geprobeerd in combinatie met een van deze cache tools? Vergemakkelijkt dit het een en ander wellicht?

  P.S. Ik geloof dat ik inmiddels al 25 keer in het Sauerland ben geweest. En uiteraard ook een keer in hotel Der Brabander :)

  Groet,
  Peter

  • Hoi Peter, Sauerland is en blijft prachtig! Bedankt dat je even de moeite hebt genomen voor een berichtje. Momenteel maak ik geen gebruik van CDN of caching meer omdat ik naar een andere webhost ben verhuist. Het staat uiteraard wel weer op mijn lijstje om mee aan de slag te gaan, maar helaas is dat er nog niet van gekomen. Ik heb geen ervaring met WP Supercache of W3 Total Cache, omdat ik bij een webhost zat die de caching regelde. Ook mijn huidige webhost Siteground die ik van harte kan aanbevelen heeft tools om je site supersnel te maken zoals WordPress SuperCacher en een CDN. Kortom: ik ga er wel weer mee aan de slag, maar dan kijk ik wederom eerst naar de tools van mijn Webhost in plaats van de WordPress plugins die jij benoemt. De tools van de webhost zijn eenvoudig, maar zoals je hebt kunnen lezen in mijn artikel zet ik niet meer standaard iets ‘aan’ voordat ik exact weet hoe het werkt ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *